Det var en dag ingen kunne forutse på Hotel Cæsar: Eivind Hellstrøm og Truls Svendsen hadde takket ja til jobb på kjøkkenet på Cleo. Hvordan dette skjedde? Vel, historien begynner med at Juni Anker-Hansen ville «oppgradere hotellets gastronomiske omdømme» etter en mildt sagt katastrofal anmeldelse av restaurantens lutefisk-sushi (ja, det var Storms idé).

Dagen kaoset begynte

Allerede første dag var stemningen delt. Hellstrøm kom i dress og med en knivveske så stor at Knut Arne trodde han skulle dissekere en hval. Truls, på den andre siden, hadde på seg et forkle med «Kiss the Cook» og erklærte at han var «klokkerklar til å røre ting i gryter.»

Høydepunkter fra kjøkkenet:

  1. Hellstrøms gourmetopprør:
    Hellstrøm gikk løs på Cleos meny som en kirurg uten nåde. «Hvem i alle dager serverer reker og ost på samme tallerken?» brølte han mens han slengte tallerkener ut av vinduet. Han brukte de første to timene på å lage en helt ny meny basert på kaviar, ørret og noe han kalte «en eksplosjon av umami».
  2. Truls sin «kreative frihet»:
    Truls bestemte seg for å bidra med sin signaturrett: «Pølsefondue med Cola-reduksjon.» Hellstrøm ble først målløs, deretter rødmende sint. «Dette er ikke mat,» hvisket han, før han la til: «Dette er kriminalitet.» Truls svarte med å spise sin egen rett foran Hellstrøm – uten anger.
  3. Knut Arnes mellomspill:
    Midt i alt kaoset prøvde Knut Arne å hjelpe ved å vaske opp, men endte opp med å helle tre liter Hellstrøms dyre hvitvin i oppvaskmaskinen. «Det gir duft!» insisterte han.
  4. Astrids matrevolusjon:
    Astrid stakk innom kjøkkenet for å smake på Hellstrøms «revolusjonerende» bouillabaisse, men konkluderte kaldt: «Dette er ikke mat for Anker-Hansen. Dette er mat for noen som driver med kunst.»

Den store katastrofen

Kvelden kom, og Cleo fyltes med spente gjester. På en eller annen måte hadde Hellstrøms filet mignon og Truls’ «Pølsefondue Surprise» begge kommet på menyen. Reaksjonene var… blandede. Flere gjester ble forvirret da de fikk servert begge rettene på samme tallerken, et resultat av Storms «effektiviseringsprosjekt». En gjest beskrev opplevelsen som «en kamp mellom himmel og helvete – og begge tapte.»

Et dramatisk oppgjør

Kvelden endte med en høylytt diskusjon mellom Hellstrøm og Truls. «Du har ødelagt alt jeg står for!» ropte Hellstrøm. «Og du har ødelagt alt jeg spiser!» svarte Truls før han løp ut på kjøkkenet for å lage noe han kalte «Banansushi.»

Astrid kom inn og ropte over kaoset: «Dette er akkurat slik vi liker det på Cæsar!» før hun bestilte enda en porsjon bouillabaisse og en Cola-reduksjon «på siden.»

Hva skjedde etterpå?

Ryktene sier at Hellstrøm aldri kom tilbake, men Truls fortsatte å jobbe på Cleo en uke til. Hans siste rett, «Pizza-pølse taco med Nutella,» er fortsatt et mysterium ingen tør å snakke om. Cleo? Det vant en pris for «mest forvirrende restaurantopplevelse» i Oslo.

Så, lærdommen? Når du kombinerer Michelin-stjerner og lun humor i et Hotel Cæsar-kjøkken, får du kanskje ikke perfekt mat – men du får et show ingen glemmer.

one responses

  1. Espen Plan B sier:

    Jeg syntes Truls har vokst, både som menneske og som tv karakter.
    Tidligere var han kanskje 176-178, nå er han nok værtfall 183 om ikke 184.
    Takk Truls, fra hele Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *